December 20, 2021

Totya szemle

Rövid jelenetek találkozója Tóth János emlékére

Tóth János egyesületünk oszlopos tagja volt. A nyolcvanas években kezdte el amatőr színjátszó pályafutását az Egység Művelődési Egyesületben, és második otthonának tekintette az Egységet. Később már rendezett is, felnőttekkel, diákokkal is foglalkozott egyaránt. Őt soha nem láttuk idegesnek, soha nem emelte fel a hangját, türelmes volt és jó lelkű, mindenkinek segített amiben csak tudott, hozzá szívesen fordultak a pedagógusok segítségért, ha mondjuk egy ballagási műsorról volt szó, vagy más egyéb iskolai ünnepi műsorról.

Jancsi rendezett egész estés darabokat, rővid jeleneteket, parasztkomédiákat, meséket egyesületünkön belül. Már 2019-ben elkezdtünk gondolkodni azon, hogy tisztelegni szeretnénk előtte, munkássága előtt és közös megeegyezésünk lett ez a találkozó, ami idén első alkalommal december 18-án lett megtartva. Terveink szerint ez a találkozó helyet ad azon társulatoknak, egyesületeknek, akik nem tudnak kijutni a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójára.

Mondhatjuk, hogy büszkék vagyunk, mert nagyon jól sikerült az első Totya szemle, mint a fellépők, a szervezők is szemszögéből is.

A találkozót Tóth János kiállításának megnyitójával kezdtük. Komarek Magdolna és Lepár Ferenc nyitották meg, később a színházteremben folytattuk a megnyitót és a fellépőknek átadtuk a színpadot. Hat előadása volt a Totya szemlének. Felléptek a Gézengúzok, a Fejős Klára Ált. Iskola diákszinjátszói, a tóbai Petőfi Sándor ME, a gunarasi József Attila ME, a nagykikindai József Attila Színjátszó Társulat, a zentagunarasi Prometheus társulat és a nagykikindai Betlehemezők.

Képek a találkozóról:

Képek

Pannon Rtv

Videó