July 7, 2021

Nyári aktivitásaink…

Az Egység Művelődési Egyesület évadját zárta a József Attila Színtársulat premier előadásával, Király Sándor által rendezett darabbal a Disznójátékkal, amely Czakó Gábor tollából származik. A társulat a nyáron tájol a környező településeken és október végén Szajánban fellépnek a XXIV. Vajdsági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján, de előtte szeptemberben ismét megnézheti őket a nagykikindai közönség hazai színpadon.

A néptáncosok készülnek a szeptemberben megtartandó Gyöngyösbokrétára, de előtte egy néptánckoncert várható az Egység Művelődési Egyesületben és ezzel fogjuk megnyitni az évadot. Július 9-én veszi kezdetét a Néptánctábor Szajánban (a szajáni Ady Endre egyesület és a Pásztor Vera Bánsági Pedagógusok szervezésében), bárki jelentekezését szívessen várják, a Róna Néptáncegyüttes ott lesz és a szajáni néptánccsoportok is. Gyuranik Adórján lesz az egyik oktató.

Az Őszirózsa asszonykórus próbákra bejár az egyesületbe, ugyanis készülnek a Durindóra, amely szeptemberben lesz megtartva Törökbecsén. A Nemzetközi Kórustalálkozó időpontján még gondolkodunk, de valószínű, hogy nem a nyár végén, hanem valamikor az ősz folyamán kerül majd megszervezésre.

A Viola kézimunkacsoport ügyesen, heti szinten összeül és dolgozik. E hónap végén Csókán vesznek részt a kézimunka kiállításon. A teadélutánok egy ideje már nincsennek megszervezve, de ennek csak és kizárólag a covid az oka.

A Kerekecske gombocska beszédfejlesztó játszóház aktívan működni fog a nyár folyamán is.

Aki idáig eljutott az olvasásban, azt gondolhatja magában “no, akkor elindul a semmittevés az Egységben…”, ez nem így van. A Magyar Nemzeti Tanács által a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően az klub, könyvtár és az iroda feletti tetőszerkezet lesz felújítva, ugyanebben a részben az előszobát újítjuk, nyílászárókat cserélünk mindenegyes épületegységen, Kossuth-termet kicsit felújítjuk, színházi vezérlőt alakítunk ki és a kapunkat is kicsinosítjuk. Munka van és lesz is!!! HA valaki ihletet érez hogy segítene, szívesen látjuk!!!