Kökénd Polgári Egyesület

A Kökénd az Egység Művelődési Egyesület szerves része és székhelye is ugyanazon a címen található. A magyar nemzetiségű fiatalok egyesülete, az ő érdekeiket helyezik előtérbe. Az egyesület 2002. december 23-án lett megalapítva.

Rendezvényeik jelentős része az Egység Művelődési Egyesületben vannak megszervezve. Tevékenységeik a művelődés, oktatás, sport, publikáció felé fókuszál. Az alapító tagok azzal a céllal alapították meg az egyesületet, hogy a nagykikindai gyerekeknek ingyenes táborozási lehetőséget biztosítsanak külföldön, valamint történészek könyveit publikálták.

Az egyesület egy ideig szünetelt a munkájával, majd 2011-ben Tóth Hunor vezetésével és egy új alalpszabályzat megfogalmazásával, elfogadásával újra indították a Kökéndet és számos rendezvénnyel nyitottak már abban az évben. Oratóriumokat, táborokat, műhelymunkákat, lelkigyakorlatokat, képzéseket, igényes szórakozási lehetőséget biztosítottak a fiatalság részére.

Az Kökénd Polgári Egyesület 2015-ben ismét tisztújításon esett át, Nyári Krisztina vette át az egyesület vezetését további négy új elnökségi taggal. Folytatták a megszokott rendezvényeket, sőt átvették az Egységtől a Farsangi mulatság, a Ballagás szervezését, de hiányát érezték egy nagyobb rendezvénynek, így született meg a Tini Csillag Művészeti Vetélkedő, amely 2015-ben lett első alkalommal megszervezve az Egység ME színpadán. Rögtön nagy sikere volt az Észak-Bánsági körzetben és azóta sem lankadt a fiatalok érdeklődése.

Tevékenységüket folytatják, míg igény van rá!

A Kökénd Polgári Egyesület elnökei:

  • Baráth András (2002 – 2006)
  • inaktív az egyesület (2006 – 2011)
  • Tóth Hunor (2011 – 2015)
  • Nyári Krisztina (2015 – 2018)
  • Tóth Ramóna (2018 – 2021)
  • Komarek Igor (2021 – )